Recycling Art

Mijn filosofie

Haar nieuwste werk is een combinatie van verschillende disciplines. Zij combineert hierbij schilderkunst met fotografie en completeert dit door een ontwerp van materialen zoals kunststof, steen en glas. Deze materialen worden pas één geheel als dit bewerkt wordt met vloeibaar hars. De serie heet “Estratos” (vertaling: “lagen”).

Het proces lijkt eenvoudig, maar is in drie intensieve fases opgebouwd. De eerste fase van het kunstwerk bestaat uit het op kleur brengen van de gekozen materialen in een vlak. Dit werk wordt gefotografeerd en als digitale kunst bewerkt. De bewerkte foto geeft een totaal andere dimensie als voorbereiding op de laatste fase. Op de geprinte foto worden in driedimensionale vorm materialen aangebracht (zoals kunststof, steen en glas) en in een nieuw ontwerp gerangschikt. Boven op dit ontwerp komen meerdere toplagen van vloeibaar kunsthars, die van essentieel belang zijn voor de dynamiek van het definitieve kunstwerk.

Men ziet in dit driedimensionale schilderij veel beweging en kleur. De kijker wordt als het ware het schilderij ingetrokken, in een wereld vol verrassingen.

Bekijk mijn werk