Mijn filosofie


Sinds 2011 werk ik met gerecycleerde materialen of materialen die gerecycled kunnen worden. Ik ben ervan overtuigd dat alles op verschillende manieren oneindig kan worden gebruikt. Als iemand denkt en ervaart, kunnen bijna alle dingen worden hergebruikt.

Als kunstenaar wil ik mijn overtuigingen over duurzaamheid in de praktijk brengen en laten zien hoe belangrijk recycling in welke vorm dan ook is. Dit voer ik uit met materialen die in principe bestemd waren voor het afval. Ik hergebruik ook oude elementen die al gerecycled zijn. Zelfs mijn eigen werken worden soms gegenereerd dankzij een onbeperkt hergebruik van delen van eerdere werken die in een eindeloos creatief proces een nieuw werk worden.

Mijn creaties bestaan ​​voornamelijk uit collages die allerlei materialen verzamelen die door de mens worden gerecycled: van glas tot metaal, door de meest uiteenlopende houtsoorten, de meest smeedbare kunststoffen, de meest rekbare stoffen. In deze werken wil ik de balans tussen de natuur en de mens vertegenwoordigen, met zijn inspanningen sinds het begin van de tijd om alles te recyclen en fabrieken te creëren waar het leven opnieuw wordt geschapen.

Dat komen en gaan van de materie van de natuur voor de mens heb ik geïnspireerd bij het zoeken naar nieuwe artistieke manieren. Mijn picturale stem wil zich uitdrukken door middel van concepten die duurzaamheid omvatten. Hiermee heb ik een andere manier gevonden om de omgeving te helpen verbeteren met fantasierijke artistieke manipulaties die proberen composities te vinden vol evenwicht, kleur en vorm, en waarmee ik de kijker naar denkbeeldige werelden vervoer.

In mijn artistieke werk hebben het onderwijs en de educatieve gemeenschap (leraren, gezinnen en studenten) een bevoorrechte plaats. Ik werk vaak met scholen waar we, onder ons allemaal, projecten uitvoeren waarin ik probeer het concept van recyclen, hergebruiken, creëren en recreëren over te brengen, eindeloze werken bij te werken waarvan de basis de materialen zijn die we allemaal recyclen.